Geometrische vormen en delen of combinaties ervan fascineren mij; bol, viervlak, balk, piramide. Ook hierin tracht ik vaak de tijd te vangen, de vergankelijkheid, de kwetsbaarheid.

uit 2002 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Galactische Noten

2018

Noten: galactische geluiden, die klinken als muziek in de schotels. Voor binnen op metalen frame, voor buiten op granieten sokkel. (maten alleen brons)

Herfst

2006

Bronzen viervlak, dat door aangetast netwerk en gevallen bladeren verwijst naar de vergankelijkheid.    Ook mogelijk op 1,2m hoge metalen sokkel € 200 extra.   

Dubbel omstrengeld

2009

Dooreengevlochten bronzen en aluminium "touwen" omvatten gezamenlijk een denkbeeldige kubus. Aanleiding voor het maken van dit object was ons 45-jarig huwelijk.

Louterblom

2010

Ode aan de vruchtbaarheid, bekroning van een nieuw begin.  Voor binnen op metalen frame, voor buiten op granieten sokkel.

Samenspel

2003

Bronzen combinatie van de twee meest elementaire ruimtelijke vormen, het viervlak en de bol. Dit viervlak uit 'aangevreten' platen heeft als kern een holle bol van rasterwerk.

Mondriaantoren

2004

Bronzen netwerk in de vorm van open verticale balk (35cm) met glazen piramide-top (8cm), verzonken in granieten zuil (100cm).  

Geitensessie

2008

Bronzen beeld, samengesteld uit driehoeken en geiten. Geïnspireerd door het reizen in Oost Turkije en Ethiopië, met zowel een spirituele als een aardse invloed.

Queit

2010

Queit, de naam van deze glazen kubus, verwijst enerzijds naar "Q-koorts" en "Geit" en klinkt anderzijds als "Kwijt", het mogelijk verloren gaan van gezondheid of bedrijf. In ons Brabants dorp heeft dit een grote impact.   Op met lood beklede sokkel, totale hoogte 150 cm.

Piramide

2002

Keramische piramide. Een van de voorbeelden waarin ik de uiterste grens van de klei heb gezocht en daarmee een letterlijke kwetsbaarheid heb gevonden.

Halve bol, keramiek

2006

Wat een genoegen als een kwetsbaar werk als deze keramische halve bol, zo uit de oven komt.